ISPM 15 Hittebehandeling

ISPM 15 hittebehandeling van pallets en verpakkingen voor de export.

De Heat Treatment ISPM 15 & QPS-Treatment, zijn 100 % non-toxische technieken voor de behandeling van al uw houten pallets, stuw- en verpakkingsmaterialen voor de export, conform internationale regelgeving.

Steeds meer landen stellen eisen aan houten pallets, stuw– en verpakkingsmaterialen die hun land binnenkomen. De nieuwe wereldstandaard Fytosanitaire Maatregelen Houten Verpakkingen (FAO ISPM no. 15) is in maart 2002 ingevoerd om een einde te maken aan de wereldwijde handelsbelemmeringen, als gevolg van de wirwar aan importrestricties voor houten verpakkingen. In ISPM no. 15 (International Standards for Phytosanitary Measures) is onder meer beschreven dat houten verpakkingen moeten zijn behandeld om verspreiding van ongedierte (zoals bijvoorbeeld het dennenaaltje, syrexwesp) te voorkomen.

In Nederland is de Stichting Markering Houten Verpakkingen (SMHV) opgericht. Deze stichting moet er in Nederland op toezien dat hout voor de export voldoet aan de eisen van ISPM-15. Tevens verzorgt het SMHV de certificering van bedrijven, waarna deze bevoegd zijn om hout te behandelen conform nationale en internationale regelgeving.

De ISPM-15 richtlijnen kunnen van grote invloed zijn voor uw bedrijf. Pema Pallets is bekend met zowel de nationale als internationale regelgeving en biedt u een snelle en efficiënte non-toxische oplossing. De Heat treatment wordt gebruikt voor houten verpakkingsmaterialen zonder producten. De QPS–Treatment wordt gebruikt voor containers en stukgoed die producten en houten verpakkingsmaterialen bevatten. Al uw behandeld hout wordt voorzien van het benodigde merkteken. Mochten er certificaten nodig zijn, zoals voor China en Australië kunnen wij deze ook voor u verzorgen.


ISPM 15 Hittebehandeling

+31 (0)162 422 908 - info@pemapallets.nl